Få komfort på en helt ny nivå | Välj en kontinentalsäng!

Inget sovrum är komplett utan en skön säng, och just kontinentalsängar bjuder på ett behagligt underlag som kommer att få dig att tappa hakan. Det finns en lång rad skäl till att just den här typen av säng har tagit världen med storm, och vi ska ta en titt på några av dessa nedan. Få dessutom grundliga fakta kring allt som har att göra med kontinentalsängar om du tar en sväng över till https://kontinentalsangar.se/.

Tre lager komfort i en och samma säng

Till skillnad från de klassiska sängarna som de flesta av oss är vana vid kan en kontinentalsäng bjuda på hela tre lager för att säkerställa att du både får ett bekvämt och följsamt underlag att ligga på: ramsängen längst ned, resårmadrassen ovanpå och högst upp har vi sedan bäddmadrassen. Det finns både enkelsängs- och dubbelsängsmodeller där båda varianter garanterar att du sover gott om natten.

Fjädringssystem och komfortzoner

På tal om bekvämligheter är det inte ovanligt att en kontinentalsäng är uppdelad i olika komfortzoner. Vitsen med detta är att se till så att du får ett lämpligt stöd över hela madrassen. Tyngre delar av kroppen kräver ett mer fast stöd medan exempelvis fötterna gynnas av ett mjukare underlag. Det är därför inte ovanligt att kontinentalsängar är uppdelade i sisådär fem olika komfortzoner för det där optimala stödet.

Vilken typ av fjädring som madrassen har beror på modellen som du satsar på. Bonell, LFK och pocketresår är de tre varianterna där den sistnämnda ofta är att föredra. Pocketresår syftar nämligen på en madrass där varje fjäder sitter i en egen liten tygpåse, och de jobbar därför oberoende av varandra för att kunna ge alla delar av din kropp ett lämpligt stöd.

Trots detta är både bonell och LFK fortfarande ypperliga val som säkerställer att du får en god natts sömn. Välj därför den kontinentalsängen som tilltalar dig lite extra och var säker på att du får kvalitet som kommer att imponera. Att sova gott om natten är viktigt, och detta är någonting som kontinentalsängar sannerligen kan hjälpa till med!