Kalkfärg i blåa kulörer

Drömmer du om att måla en vägg med blå kalkfärg? Blåa kulörer skapar en känsla av lugn och harmoni – de ljusblå nyanserna i kalkfärg öppnar upp rummet och får det att se större ut, medan en djup och mörkblå nyans är perfekt om du vill skapa en omslutande och mysig känsla som fortfarande passar in i den nordiska minimalistiska inredningsstilen. Blå kalkfärg har i många år varit ett populärt val för barnrum, men idag kan du leka med olika nyanser av blått i hela ditt hem. Har du funderat på att måla en vägg med mörkblå kalkfärg? Eller kanske du vill måla hela ditt vardagsrum med en lite ”dammig” blå färg som kommer skapa ett lugnt och harmoniskt utseende utan att kulören blir för kraftfull. Du kan också skapa ett feminint utseende med en blågrå nyans. Med en blå basfärg, oavsett om den har undertoner av grönt, grått eller om den har en varm eller kall ton, blir den bara vackrare genom att kombinera den med ljusa och mjuka nyanser, som beigea och bruna. Här hittar du kalkfärg i blåa kulörer.

Blå kalkfärg

Måla väggen med kalkfärg i en vacker blå kulör! Även om du väljer en riktigt uttalad blå kulör kommer den mjuka ytan du får med kalkfärg inte att ta över din inredning. Kalkfärg i blått kommer förmodligen aldrig att gå ur tiden – särskilt inte de nyanser som innehåller lite grönt. Dessa skapar en känsla av lugn och harmoni, men till skillnad från sina gråa motsvarigheter skapar dessa en frisk fläkt. Just färgen blå representerar naturen, både molnen samt haven och är de flesta människors favoritfärg. De blåa kulörerna förknippas ofta med stora, öppna ytor, frihet, expansion och inspiration. Blått är känt för att ha en positiv effekt på både kropp och själ. De blåa nyanserna minskar stress och skapar en känsla av lugn och avkoppling. Förutom att vara färgen på både himmel och hav är blått också en färg som symboliserar mod och engagemang.

Mörkblå kalkfärg

Mörkblå kalkfärg kan göra något speciellt för ditt hem. Den mjuka ytan som kalkfärgen skapar, i kombination med de djupa mörkblå tonerna är en säker vinnare! Kalkfärg i mörkblått skapar en sofistikerad och kunglig känsla. Kombinera med ljusa, vita eller känsliga beigea nyanser för att binda ihop helheten.

Ljusblå kalkfärg

Ljusblå kalkfärg är perfekt om du vill fräscha upp ditt hem lite, utan att gå all-in på kulörta färger. En ljusblå kalkfärg ökar känslan av rymlighet och skapar en känsla av lugn och högt till taket. Du kan faktiskt ersätta din vita eller beige basfärg med en delikat, ljusblå kulör av kalkfärg utan att känna att du kommer att leva i en cirkusmiljö. Om du är väldigt vågad, överväg att måla taket i samma ljusblå färg. Du kommer att upptäcka att det ger en känsla av att du har tagit en liten bit av himlen in i hemmet.

Måla en blå vägg med kalkfärg

Blå kalkfärg finns i många varianter – särskilt de med gröngråa undertoner skapar en intressant touch till din inredning. Beroende på vilka övriga material och nyanser du kombinerar med till exempel Evening Green så kommer det att upplevas som antingen dynamiskt eller harmoniskt. Dess fräcka gröna undertoner ger kulören en lekfull twist, medan den mörka nyansen tillför lite dramatik. Du kan också välja en klassisk blågrå kalkfärg som passar perfekt som en mörk komplementfärg i vår nordiska inredningsstil.