6 tips för att leva miljövänligt i en barnfamilj

När det gäller miljövänligt boende har familjerna många alternativ att ta ställning till. Från att minska energiförbrukningen till att välja miljövänliga produkter finns det många sätt att göra familjens livsstil mer hållbar. Här är sex tips för att göra ditt hem mer miljövänligt:

 

  1. Gör energibesparing till en prioritet.

 

Ett av de bästa sätten att minska din miljöpåverkan är att spara energi. Att släcka lampor när du inte använder dem, använda strömbrickor för att minska antalet elektronik som är inkopplade samtidigt och ställa in termostaten några grader högre på sommaren och lägre på vintern kan hjälpa dig att spara energi och spara pengar på dina elräkningar. Läs mer här.

 

  1. Investera i energieffektiva apparater.

 

Om du är på jakt efter en ny apparat, se till att leta efter en Energy Star-modell. Dessa apparater använder betydligt mindre energi än traditionella modeller, vilket kan spara dig mycket pengar i längden.

 

  1. Välj miljövänliga produkter.

 

Från tvättmedel till tandkräm – det finns många produkter du kan köpa som är bättre för miljön. Leta efter märken som anger ingredienserna på förpackningen så att du kan vara säker på att de är tillverkade med hållbara ingredienser.

 

  1. Använd återanvändbara påsar när du handlar.

 

Matkassar i plast är fruktansvärda för miljön, så försök att ta med dig egna återanvändbara kassar när du handlar. Detta kommer inte bara att bidra till att minska plastföroreningarna, utan det kommer också att spara pengar i det långa loppet.

 

  1. Återvinn och kompostera när det är möjligt.

 

Återvinning och kompostering är två av de enklaste sätten att minska din miljöpåverkan. Återvinning minskar mängden avfall som hamnar på soptippar, medan kompostering bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser genom att skapa organiskt material som kan användas som gödsel i stället för petroleumbaserade gödselmedel. Läs mer här.

 

  1. Utbilda dina barn i miljövänlig livsstil.

 

Ett av de bästa sätten att se till att din familj lever hållbart är att utbilda dina barn om miljöarbete och miljövänliga levnadsvanor. Visa dem hur lätt det är att göra små förändringar som kan göra stor skillnad för planeten! Hitta mer inspiration här.