Du bör skaffa dessa 10 saker innan du får barn

Det finns många saker som du behöver innan ditt barn föds. Här är några av de viktigaste:

 

  1. En spjälsäng. Det här är ett måste för din nykomling. Se till att välja en spjälsäng som uppfyller alla säkerhetsnormer och har rätt storlek för ditt barn.

 

  1. Ett skötbord. Detta är en annan viktig del av en babymöbel. Det kommer att göra blöjbytena mycket enklare än att försöka göra dem på golvet.

 

  1. Barnkammarmöbler. Du kommer att behöva en plats där ditt barn kan sova och leka, så överväg att köpa en barnkammargrupp eller enskilda möbler som en byrå, en gungställning eller en glidare.

 

  1. Kläder. Se till att du har gott om kläder för nyfödda, som t.ex. näsdukar, tofflor och mössor. Du bör också skaffa några större storlekar när barnet växer. Läs mer här.

 

  1. En bilbarnstol. Det säkraste sättet för ditt barn att resa är i en bilbarnstol, så se till att ha en färdig innan barnet anländer.

 

  1. Blöjor och våtservetter. Du kommer definitivt att behöva dessa förnödenheter för att hålla ditt lilla barn rent och torrt.

 

  1. Modersmjölksersättning och flaskor om du inte ammar. Om du inte ammar behöver du köpa modersmjölksersättning och flaskor för att mata ditt barn. Läs mer om ämnet här.

 

  1. En barnvagn eller vagn. Detta kommer att vara praktiskt när du ska ta med ditt barn ut och resa med dig.

 

  1. Leksaker och böcker. Dessa hjälper dig att hålla ditt barn underhållet och engagerat medan det lär sig och växer.

 

  1. Ett första hjälpen-kit. Det är alltid bra att ha det till hands om ditt barn skulle skada sig eller bli sjukt.

Ankomsten av ett nytt barn är en spännande tid för alla familjer. När du har tagit hand om dessa saker kan du slappna av och njuta av ditt nya barn. Hitta mer inspiration här.